Граждани на Казанлък блокираха пътя за Шипка за час

Граждани на Казанлък блокираха пътя за Шипка за час | StandartNews.com

Стара Загора. Протестите на хората от Казанлък срещу евентуално закриване на полицейската школа край града и превръщането и в бежански лагер, както се очакваше, ескалираха. Няколкостотин души блокираха за час пътя за Шипченския проход преди град Шипка в неделя на обяд.

Сред множеството бяха и кметът на общината Галина Стоянова, председателят на общинския съвет Николай Златанов и представители на всички политически в местния парламент на казанлъчани. Стартирана бе и подписка за провеждането на местен референдум с два въпроса: "Да бъде ли закри центърът за професионална подготовка към Академията на МВР в Казанлък и да бъде ли разкрит бежански лагер в Града на розите".

Протестите в понеделник ще започнат рано сутринта пред общината, когато започва поредното пряко предаване на една от националните телевизии за вълненията и настроенията в Града на розите. "Пътят за Шипка ще да бъде блокиран отново на обяд, като този път гражданското неподчинение ще продължи докато заседава правителството", обяви шефът на Инициативния комитет, бизнесменът Иван Иванов.

Според протестиращите на правителственото заседание в понеделник се очаквало Министерският съвет да реши съдбата на полицейската школа и превръщещането и в лагер за бежанци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай