Голяма новина за работещите в Спешна помощ

Какво получават

Голяма новина за работещите в Спешна помощ | StandartNews.com

Министерството на здравеопазването заявиха, че всички работещи в Центровете за спешна медицинска помощ в страната ще получат дължимите увеличения на заплатите си, които са в сила от 1 август 2023 г., съобщиха от пресцентъра на ведомството.

От съобщението става ясно, че това ще стане най-късно до края на октомври, в зависимост от необходимото технологично време за въвеждане на начисленията във ведомостите. Това се отнася и за служителите на регионалните здравни инспекции, чиито заплати бяха актуализирани от същата дата.

"Всички служители в тези структури ще получат накуп разликата до новия размер на работните заплати за август и септември 2023 г.", посочва министерството.

Общо за двете структури са заложени 30 млн. лв. за увеличение на заплатите. Това стана с приемането на бюджета аз тази година.

С договореното увеличение - от 22 %, средното увеличение на възнаграждението на лекар в центровете за спешна помощ е с 578 лева, на фелдшер или лекарски асистент - средно с 418 лева, на медицинска сестра - средно с 396 лева, на парамедик - средно с 272 лева, на санитар - средно с 225 лева. Това припомня министерството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай