Голям скандал! Свързан е с разкъсаната от кучета жена

Може да тръгне дело за страшно много пари

Голям скандал! Свързан е с разкъсаната от кучета жена | StandartNews.com

Задава се много сериозен скандал в Долрна Оряховица, свързан с трагичен инцидент.

Семейството на разкъсаната от глутница кучета в Долна Оряховица Мирослава Стоянова искат от общинската болница в Горна Оряховица, където е работила като санитарка, 450 000 лв. обезщетение за смъртта й.

На 30 март 40-годишната Мирослава Стоянова бе разкъсана жестоко от кучетата пред дома си в Долна Оряховица, когато тръгвала за работа в 6,30 сутринта. Семейството й е наело адвокат, като преди дни в болницата е получена покана за рекордните 450 000 лева. Искът е подаден, след като НОИ обяви инцидента за трудова злополука.

Към собственика на кучетата още няма предявени претенции . Предстоят преговори от страна на болницата с адвоката за намаляване на сумата и разсрочено доброволно изплащане на обезщетението, като предложението ще внесат в Общинския съвет. Местният парламент ще решава дали да се сключва извънсъдебно споразумение, или да се водят дела.

„Болницата е работодател, а станалото е обявено за трудова злополука, съответно пострадалите лица имат право за обезщетение. Това е т. нар. безвиновна отговорност на работодателя и затова е поканата, която сме изпратили към болницата. Ако откажат, предстои най- вероятно дело”, коментира адвокатът на ищците, цитиран от Дарик.

„Съболезнования на близките, случаят е много тежък. Веднага след трагедията ние събрахме в болницата спонтанно пари и дарихме сума на близките. Изплатихме е брутна заплата. От морална гледна точка за мен е абсолютно неприемливо болницата да поеме цялата тежест, а не стопаните на кучетата”, коментира управителят на здравното заведени д-р Иван Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай