Четвъртък,

Геройството на лекарите ни

От: Стандарт -
A
A
A

В един от блоковете в столичния квартал „Надежда” живее семейството на д-р Десислава Иванова - дългогодишен лекар в „Пирогов”, а отскоро и щастлива майка.

„Ние се грижим не само за пациенти, които имат инфекциозни заболявания, които се отразяват на техните жизнени функции, а също и за най-тежките травматични пациенти, за най-тежките хирургични пациенти, въобще с най-усложнените заболявания, които могат да се срещнат при един човек“, казва д-р Иванова.

Въпреки крехката възраст на сина си, тя взема решение доброволно да прекрати майчинството си и да се върне на първа линия, за да помага на своите колеги.

„Знам каква е работата на колегите ми. Знам те с какво се сблъскват. Видях накъде отиват нещата и реших, че може би ще съм от полза, ако се върна, за да продължим заедно да се борим“, посочва още тя. Младата майка споделя, че не се страхува, а по-скоро се вълнува, връщайки се обратно на работа.

„Когато трябва да свършиш нещо, ти не го преценяваш като страх. Затова отдавна се бях замислила, че когато вляза в „Пирогов” и превключвам на working mode (работен режим) – отиваш там, за да работиш. Свършваш си работата и нямаш време да мислиш за страх, за емоции, просто отиваш и работиш“, казва д-р Десислава Иванова. Тя е наясно, че при евентуален контакт със заразен с коронавирус пациент може да се наложи да бъде поставена под карантина и отделена от семейството си. „Това е един съзнателен избор. Разбира се, преди да го направя, съм мислила и за тази ситуация“, коментира тя.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички