Ген. Григоров: Политическият натиск води до хаос

"Непрекъснатите промени върху службите за сигурност са предпоставки за политизиране на МВР и на ДАНС"

Ген. Григоров: Политическият натиск води до хаос | StandartNews.com

"Непрекъснатите структурни и функционални промени върху службите за сигурност са основните предпоставки, които обуславят това политизиране на най-високото ниво на МВР и на ДАНС. Назначенията в голямата си част се случват по силата на политически препоръки.

Борисов беше първият главен секретар, който дойде "от околовръстното" по силата на политическо назначение, с което беше разрушена практиката на израстване на професионалните нива".

Това коментира пред БНР ген. Валери Григоров, бивш шеф на Гранична полиция, дълги години началник на Охранителна полиция в СДВР. Участва в парламентарните избори с коалиция "Ние гражданите".

Според него в резултат на структурните реформи и политическия натиск службите за сигурност се намират в тежък функционален, структурен и организационен хаос, "което позволява този произвол".

В предаването "Хоризонт за вас" ген. Григоров допълни:

"Бих поощрил министър Бойко Рашков да бъде по-категоричен и взискателен. В следващите дни МВР трябва да придобие възможностите на работеща структура".

По думите му е необходимо да се набележат основните политически приоритети на служебното правителство, а те са да разрушат конструкцията на едноличната власт на Бойко Борисов до степен тя да придобие демократичен и правов вид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай