Ето кои нови шефове ще развиват тотото

Спец по продажби и информационни технологии заменя дългогодишния Дамян Дамянов

Ето кои нови шефове ще развиват тотото | StandartNews.com

Чисто нов управителен съвет на държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ назначи днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Изпълнителен директор става един от най-добрите специолисти по развитие и продажбите в сферата на информационните технологии - Любомир Петров. От две години оглавява  дирекция „Търгове и процедури“ в Информационно обслужване, преди това бе мениджър бизнес развитие в „Телелинк България“ . 40-годишният възпитаник на Ттехническия университет заменя дългогодишния шеф на тотото Дамян Дамянов, който засега остава като консултант.

Петров, заедно с останалите новоназначени шефове, ще довършат мандата, който изтича на 25 ноември тази година. Очакванията към тях са да направят бърза организация за реализиране на амбициозните икономически цели, които са поставени пред Българския спортен тотализатор след спирането на Националната лотария.

Горанов праща в ръководството на тотото двама утвърдени данъчни експерти. Едната е шефката на „Данъчна политика“ в министертвото на финансите – Людмила Петкова, която за кратко бе заместник-министър, а дълги години работи в НАП, като се изкачи до поста заместник-директор.

Другият данъчен експерт е от най-добрите анализатори във финансовото минитертво, с 20 годишен стаж. Валентин Точев от 5 години е началник на отдел „Анализ на данъчната политика“.

Двама познати футболисти допълват ръководството на тотото.

Единият е Гошо Гинчев, бивш национален състезател по футбол на България, участник на Световното първенство през 1998 г. и Европейското първенство през 1996 г. По-късно той влезе в управата на „Берое“, а преди 5 години, за кратко, и в „Левски” . От години е председател на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз и член на ръководството на “Академика-2011”.

Вторият, свързан с легендарното минало на Левски, е Христо Йовов, който след приключване на професионалната си кариера бе спортно-технически директор на клуба, а след това стана заместник-кмет в  Своге, игра и за кмет миналата година, а в момента е общински съветник там.

Постовете си от тотото напускат Живко Вангелов, Константин Баждеков, Белчо Иванов и Горяна Тодева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай