Дървеният мост на Дряновския манастир е отнесен

Непочистената реката и падналите дървета пречат на водата да премине

Дървеният мост на Дряновския манастир е отнесен | StandartNews.com

Дървеният мост на Дряновския манастир е отнесен

Причина са последните дъждове, които се изсипаха в района. Местната община ще търси помощ от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, за да възстанови съоръжението, което е една от най-посещаваните туристически атракции в Дряново.

Непочистената реката и падналите дървета пречат на водата да премине. Имотът е църковен и реално го поддържа общината заради туристическия интерес.

Днес екипи започнаха да разчистват дънерите и клоните, донесени от водата. По обяд обаче над Дряново отоново се изля проливен дъжд, придружен с градушка, а само за час нивото на реката се покачи с един метър. Това наложи екипите, които работят по възстановяването на дървения мост, да бъдат евакуирани. На главния път, който свързва Дряновския манастир с града, падна огромно дърво, което затвори за движение единствения път. Доброволци и екипи на пожарната работиха по отстраняването на падналите клони.

Пороен дъжд с гръмотевици се изсипа и във Велико Търново. Водната стихия се разрази малко след 14 часа. Централната улица на града „Васил Левски“ се превърна за минути в река, както и много други второстепенни улици. Приземният етаж на Факултета по изобразително изкуство също бе наводнен. От шахтите за пореден път бликнаха фонтани, тъй като част от тях са непочистени. В пожарната до момента няма подадени сигнали за наводнени обществени обекти или жилищни сгради, нито за пострадали хора, съобщи комисар Красимир Кръстев от РД ПБЗН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай