Драматични думи за пилона на Рожен! Разкритието

Какво каза наш родолюбец

Драматични думи за пилона на Рожен! Разкритието | StandartNews.com

Интересни думи за пилона на Рожен каза наш родолюбец.

„Нашите символи ни представляват пред света и трябва да научим и идните поколения да ги уважават. Нашите дядовци и прадядовци за едно столетие водят пет войни. Нашето знаме нито веднъж не е паднало в плен. Бях длъжен в тяхна чест, в чест на прекрасния български народ, да внеса своята лепта”. Това заяви Васил Василев – дарителят на арматурата за изграждане на пилона, където да се вее българския трикольор на връх Рожен.

Василев разказа, че е щастлив дядо на 4 внучета. „Трябваше да дам поредния урок по родолюбие”, заяви Васил Василев пред NOVA.

Братът на Василев е възстановил из основи черквата в родното им село Скрѐбатно, строена през 1837 г. „Св. Параскева”. „Аз съм направил храм „Св. Димитър” в село Строево, където живея. Възстановихме няколко джамии, дадохме арматура на джамията в Господинци. Това е българската духовна толерантност. Ние сме един народ”, каза Василев.

Тази вечер е официалната церемония по откриването на 11-метровият пилон с българското знаме на Роженските поляни. Издигането му обаче предизвика сериозно разделение в обществото - разрушава ли екосистемата в Родопите или пилонът с най-високото знаме в Европейския съюз и е повод за национална гордост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай