Доходите се вдигат. Експерт каза къде е капанът

Инфлацята няма начин да не изяде голяма част от тях

Доходите се вдигат. Експерт каза къде е капанът | StandartNews.com

Новите пенсии коментира по БТВ шефът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов: 

"Доходът горе долу ще бъде толкова, колкото и преди, само че ще влиза в размера на пенсията. Ще остане с малко увеличение. Увеличението на пенсиите е хубава работа, но то трябва да се прави малко по-разумно.

Видяхте къде отиват максималните пенсии. Това не би трябвало да е проблем, но има фиксация у нас. Много неща не бива да се правят на парче, а с разум. 

Където преизчислението приеме по-нисък резултат, ще се приеме по-висок. Още никой не може да каже колко човека ще са под линията на бедност.  Но аз съм научен, че тези, които увеличават, имат вече план как ни ги вземат за други неща.

Отиваме към това, което може да се случи през енергоносителите. Никой няма точни изчисления. Преди виждате със 100 лева с какво сте си тръгнали от магазина, виждате и сега. Основните храни поскъпват без съмнение. Притеснява ме, че инфлацията ще изяде това увеличение. 

Мораториумът е грешка и той не се отнася за битовите потребители, които плащат ток на регулиран пазар все още. Той влияе върху състоянието на енергийната система и е обществена тайна, че той е в интерес на тези, които произвеждат енергия от възобновяеми енергийни източници и държавата им доплаща, иначе нямаше да им доплаща и това е в техен интерес.

Не е сигурно как ще се възстановяваме от това, но ние знаем , че от тези цени страдат училища, детски градини, водоснабдителни предприятия и т.н. Това може да се коригира с неголяма промяна в закона, остава да видим дали ще се случи. Ние не знаем какво означава енергийно бедни хора в България." 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай