До часове става жега, но се задава и нещо страшно. Обявиха оранжев код

Какво ни чака

До часове става жега, но се задава и нещо страшно. Обявиха оранжев код | StandartNews.com

Пролетни температури от утре у нас, но придружени с ураганни ветрове. В области на Централна България е обявен оранжев код за силен вятър.

В следващите 48 часа ще има силни пориви на вятъра. Очаква се както днес, така и утре, в някои райони да достигнат до 100 км/ч. Най-силно ще духа в Дунавската равнина и Предбалкана, както и в западната част на Горнотракийската низина. От НИМХ приканват за бдителност при преминаване около опасни сгради и дървета. Вятърът ще утихне във вторник.

През нощта ще има разкъсана облачност. Вятърът от запад-северозапад временно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в Югозападна България, където ще бъде почти тихо, между 0° и 3°, в София около 2°. Утре ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и ще бъде силен и бурен. Почти тихо ще остане в югозападните райони от страната. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 15° и 20°, в София 15°-16°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа умерен, след обяд и вечерта силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 37 мин. и залязва в 17 ч. и 44 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 7 мин. Луната в София изгрява в 3 ч и 49 мин. и залязва в 12 ч. и 28 мин. Фаза на луната: два дни след последна четвърт.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай