Десислава Радева с голям жест към Бургас. Направи нещо голямо

Първата дама се хвана на хорото, показа завидни умения

Десислава Радева с голям жест към Бургас. Направи нещо голямо | StandartNews.com

Първата дама Десислава Радева показа, че много обича родния Бургас и е готова да прегърне каузи, които няма как никой от нас да отмине без емоции. Заедно с кмета Димитър Николов президентшата присъства на отбелязването на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

С двучасов концерт в зала „Бойчо Брънзов“ от песни, танци, забавни игри и спортна надпревара потребителите на социалните услуги, които са от над 25 подразделения на територията на общината, поздравиха съпругата на президента Румен Радев и гостите на събитието.

В знак на уважение към домакините Десислава Радева пристигна в залата около 10 минути по-рано и остана от началото до самия край на мероприятието под наслов „Участваме заедно във всичко“, което бе организирано от Община Бургас. 

Първата дама и градоначалникът поставиха заедно началото на спортните занимания с камбанен звън, след което раздадоха заедно златни медали и шампионски купи за всички участници. В самия край двамата поведоха традиционно българско право хоро, с което приключи концертът.

Накрая Десислава Радева си тръгна с широка усмивка и с куп подаръци, приготвени лично за нея с много любов от потребителите на социални услуги. На входа на спортната зала беше разположен благотворителен базар с уникални творения, излезли изпод техните сръчни. Имаше сувенири, коледни картички, сладки и играчки, които си струва всеки да отнесе в дома си.Сред официалните гости бяха още председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, общественият посредник Тодор Стамболиев, директорът на Дирекция „Здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ към Община Бургас Мая Казанджиева и представители на институциите, които се грижат за хората в неравностойно положение.

„Радвам се да видя вашите таланти и постижения. Винаги показвате изключителна воля, смелост и сила. Знаете как да се борите. Искам да ви уверя, че ще продължим да бъдем заедно. Бургас е първенец по развити социални услуги и това ни задължава още повече да работим в тази посока“, каза кметът Димитър Николов в началото на събитието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай