ДаллБогг – Виртуозът в застраховането

Тодор Тодорински е изпълнителен директор на „ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве“ от 2023 г. – представител на младото поколение в компанията. Той е юрист със специализации по международно право и международни отношения и по регулаторни режими в застраховането.

ДаллБогг – Виртуозът в застраховането | StandartNews.com

Тодор Тодорински е изпълнителен директор на „ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве“ от 2023 г. – представител на младото поколение в компанията. Той е юрист със специализации по международно право и международни отношения и по регулаторни режими в застраховането.

Г-н Тодорински, това, че обичате музиката, помага ли в застраховането?

Бих казал, че музиката и застраховането са неразривно свързани. За мен и двете са изкуство с различна природа: от една страна – романтична и силно емоционална, а от друга – основана на строги математически и правни принципи. И при двете в крайна сметка най-важни са хармонията и резултатът.

Нещо като хармонични резултати. А каква е Вашата равносметка в края на третото тримесечие на 2023 г.?

През първите девет месеца на годината ДаллБогг продължи своето възходящо развитие като водещ застраховател в България и вече утвърди присъствието си на половин дузина европейски пазари. На всички чуждестранни територии, където оперираме, регистрираме двуцифрен ръст в продажбите в стабилна хармония с регулаторните изисквания и добро управление на рисковете. През 2023 г. отбелязахме впечатляващ старт на дейността и в Полша и Румъния.

Междувременно на родна земя дружеството продължава своя значителен растеж и затвърждава водещата си позиция на българския застрахователен пазар. Компанията печели доверието на все по-голям кръг застрахователни клиенти, които ни определят като сигурен и надежден партньор.

По време на наводненията през месец септември в Югоизточна България обявихте кампания в подкрепа на пострадалите? Как протече тя?

Като социалноотговорна компания нямаше как да останем безучастни и да не се включим с подкрепа за пострадалите. С грижа и съпричастност ДаллБогг започна голяма благотворителна организация за диагностика и лечение. Избраните медицинските екипи от болничната и доболничната помощ извършваха първични прегледи и насочваха пострадалите към съответните специалисти, когато това беше необходимо, а те преглеждаха безплатно не само здравноосигурените лица.

За съжаление, природните бедствия за пореден път доказаха, че трябва да продължаваме да работим усилено за издигане на застрахователната култура на българското общество, особено по отношение на продуктите извън автомобилното застраховане. В множество държави в Европа застраховките „Домашно имущество“ са задължителни за собствениците. Вярваме, че ако законодателно се въведе минимална имуществена застраховка за всички жилища, която да бъде достъпна за собствениците, и с наличието на гаранционен фонд подобно на автомобилното застраховане, това ще допринесе за облекчаването на финансовите последици при природни и други бедствия.

Въпреки че към момента в България имуществените застраховки не са задължителни, хората трябва да планират превантивно и да застраховат своето имущество преди то да бъде увредено. В тази връзка продължава и нашата промоционална кампания за сключване на застраховка „Домашно имущество“.

И през настоящата година ДаллБогг е сред лидерите в застраховки „Гаранции“.

Така е и ще се изкачваме още. И през 2023 г. отново бизнесът ни припозна като гарант за изпълнение на обществени поръчки чрез застраховки „Гаранции“. За разлика от Западна Европа, където този продукт е добре развит, у нас той все още се утвърждава. Все пак,  тенденцията е положителна. Всички ползватели на застрахователни услуги (гаранции) – и   бенефициентите, и контрагентите –  все повече се убеждават в предимствата и ползите от този клас застраховка.

И все пак, автомобилното застраховане продължава да генерира най-висок премиен приход.

Да, по данни на Гаранционния фонд, при общ брой 3 482 976 активни полици при застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“, нашето дружество отчита над 519 508 активни полици (към 6 октомври 2023.г). Това ни нарежда сред лидерите в този сегмент.Не бива да забравяме и друга наболяла тема в обществото ни – множеството тежки пътно-транспортни произшествия в резултат на несъобразена скорост и под влияние на алкохол и наркотици. Няма да се уморим да апелираме и работим за нулева толерантност към безразсъдното управление на МПС и за съвестно шофиране – винаги с предпазни колани, правилно поставени детски столчета и при спазване на правилата за движение. Като компания, осъзнала ясно своята социална отговорност, през годините сме инициирали и участвали в множество кампании, насочени срещу войната по пътищата и занапред ще продължим с всички сили. При реализирането на всеки проект залагаме на печелившата комбинация от опит, смели идеи и приемственост.

ДаллБогг залага на приемствеността между три поколения експерти

Говорите за социална отговорност и приемственост. Как се постига това в една толкова конкурентна бизнес среда? 

ДаллБогг е виртуозът в застраховането, без преувеличение. Макар и лицензирано сравнително скоро, нашето застрахователно дружество съчетава опита, мъдростта и дръзновението на три поколения експерти, а и дори сред стажантите виждаме много свеж талант, който развиваме. Резултатите са красноречиви. Най-важното: клиентите са доволни и уверени в нашите възможности и всеотдайност, постигнати с открита, бърза и информативна комуникация.

Огромното желание и удовлетворението да предлагаме качествени продукти и да работим за повишаване на застрахователната култура в обществото не спират да ни вдъхновяват и мотивират. С най-младото пенсионно дружество у нас, от края на 2021 г., ДаллБогг допринася и за разширяването на избора на пенсионноосигурените лица и спестяващите, както и за повишаването на пенсионноосигурителната култура в страната. Приемаме за наша дългосрочна мисия българските граждани да постигат висока доходност от своите пенсионни вноски чрез далновидни инвестиции в собственото си бъдеще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай