Частично бедствено положения обявиха в Карлово

Има паднали и подкопани мостове

Частично бедствено положения обявиха в Карлово | StandartNews.com

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение във всички селища, които се намират  западно от град Карлово.

Вследствие на продължителния интензивен дъжд, паднал на територията на община Карлово днес, са наводнени етажи на жилищни и търговски сгради, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка, навлечени са инертни материали в селата Богдан, Столетово, Каравелово, Московец, Розино, Слатина и Христо Даново и в град Клисура. В част от с. Богдан електрозахранването е прекъснато, паднали са стълбове за улично осветление, запушени са мостове и шахти, съобщиха от пресцентъра на общината.

Има паднали и подкопани мостове, поради което са непроходими участъците: с. Каравелово – с. Богдан; с. Московец – с. Богдан, с. Слатина – с. Розино, с. Дъбене – с. Войнягово. Движението се извършва по обходни маршрути, като към момента село Богдан е недостъпно.

Кризисният щаб ръководи, организира и координира действията по спасителните дейности. Осигурени са храна и места за нощуване на нуждаещите се хора.

Община Карлово изказва своята благодарност към всички участници в спасителната операция.

По информация на БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай