Бурята вилнее и чупи дървета. Чака ни тежка нощ

Пет сигнала в София

Бурята вилнее и чупи дървета. Чака ни тежка нощ | StandartNews.com

Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община и на Столичната пожарна са реагирали на пет сигнала за паднали клони и дървета, съобщиха от Столична община. Има подадени сигнали и за нанесени щети на фасада, както и за паднала ограда на строителен обект.

През днешния ден по данни на НИМХ за София е обявен оранжев код за вятър, припомня БТА. По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова екипи на аварийната дирекция на Столичната общината дежурят и извършват обходи, се посочва в съобщението.

Жълт и оранжев код за силен вятър бе обявен за днес от Националния институт по метеорология и хидрология за всички области на страната.

 

Тази вечер все още е валиден кодът за очаквани силни пориви на вятъра над Дунавската равнина и Североизточна България, като се очакваме вятърът след полунощ да започне да стихва, пише "Метео Балканс".

Тази вечер се очакват и валежи от сняг в района на Петрохан и Витиня.

Минималните температури ще се понижат и ще са между 3°С и 9°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до 1-4°С. Ще има условия и за мъгли около водните басейни и котловинните полета.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай