Борисов: Чакаме 60 млрд. лв. от Европа /ОБНОВЕНА/

Те ще дойдат в следващите години

Борисов: Чакаме 60 млрд. лв. от Европа /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

60 млрд. лв. ще дойдат от Европа в следващите години, като 50 от тях са грантове, а 10 заеми. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов на обиколка по пътищата из пловдивско, а коментара му дойде от АМ "Тракия".

"В момента работим заедно с ЕК за Зелената сделка, Плана за възстановяване.

Това са 60 млрд. лв., които ще дойдат в следващите години. Ние сме държавата с най-нисък бюджетен дефицит - 3%, имаме прекрасен финансов министър, с най-ниския външен дълг в Европа и гарантирани пари за след изборите, каквото и да е правителството, не само да не спре инвестиционна програма на държавата, а да има двойно", коментира премиерът и изтъкна, че има подсигурени пари за всички дейности в държавата, така че българите да бъдат спокойни

"Оставяме държавата в много по-стабилно състояние, отколкото преди години.

Следващото правителство ще разполага с достатъчно средства за своите политики. Нека хората да решат", каза Борисов.

Борисов коментира и ситуацията с коронавируса като изтъкна, че маса народ вече го е изкарал. "Първи ще излезем от пандемията, ваксинираме активно", прогнозира Борисов.

По-рано той заяви, че благодарение на нашите медици и на гражданите, които спазват мерките - България е на 15-то място по смъртност и на 26-то по брой заразени в целия ЕС. "И всичко това на фона на либералните мерки, които поддържаме у нас", заяви Борисов.

За ремонта на "Тракия" той каза, че на практика се прави нова магистрала. "Девет моста компроментирани правим, но да не хвърляме вината на предишните, тя е ясна", отсече Борисов и припомни, че този участък от магистралата е правен по времето на Сергей Станишев като премиер и неговия министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай