Блокади в София. Дерби и маратон затварят центъра

От СДВР призоваха зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 12.45

Блокади в София. Дерби и маратон затварят центъра | StandartNews.com

Движението в центъра на София ще се промени през уикенда заради две спортни събития - дербито между ЦСКА и "Левски" в събота и маратона на София в неделя.

Футболната среща е от 14.45 ч. днес на Националния стадион "Васил Левски", а от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) съобщиха, че са предприели всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

От СДВР призоваха зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 12.45, за да се избегне струпване.

Очаква се феновете на ЦСКА да започнат да се събират в 12.00 ч. на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен", а шествието им да тръгне към стадиона в 13.00 ч. Привържениците на "Левски" ще тръгнат към стадиона около 13.00 ч. от магазина на Националния клуб на привържениците на бул. "Тодор Александров".

В неделя пък ще се проведе юбилейното 40-то издание на маратона на София, в който ще се включат общо около 5000 души от 57 държави.

Стартът и финала на маратона ще бъдат на площад "Княз Александър I Батенберг". Маршрутът преминава последователно през централните улици и булеварди - бул. "Княгиня Мария Луиза", бул."Витоша", ул. "Алабин", ул. "Ген. Гурко", ул."Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Княз Александър Дондуков" и продължава към изхода на София по бул. "Владимир Вазов".

Маратонът започва в 9.30 ч., а Столична община съобщи, че от 8.00 до 15.30 ч. на 8 октомври движението на пътни превозни средства, в това число и градския транспорт, по трасето на маратона и излизащите на него пресечки ще бъде временно пренасочено по алтернативни маршрути.

Първоначално двете събития бяха насрочени в един ден, но след това Българският футболен съюз (БФС) измести дербито с ден по-рано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай