БГ пътищата били истински кошмар за наши и чужди

Това показват официалните данни

БГ пътищата били истински кошмар за наши и чужди | StandartNews.com

Рискът да загине или да бъде ранен при катастрофа чужденец е четири пъти по-голям, отколкото българин. Това показа анализът на Институтът за пътна безопасност направен за периода 2017-11.10.2021 година. Според тях причината затова е, че организацията на движението е неправилна.

Данните показват, че за изследвания период са настъпили 11 887 катастрофи с участие на чуждестранни граждани, което прави средно по 2971 инциденти на година. Загиналите и ранените от ПТП са общо 1515 души, което прави средно на година 378 души и представлява, че 12% от всички катастрофи със загинали или ранени чуждестранни гражданин.множество дефицити, нехарактерни за останалите транспортни системи в ЕС, той допуска множество грешки, които водят и до катастрофи.

Те посочва, че на много места пътните условия не отговарят на минималните стандарти за безопасност. Скоростният режим по-магистралите в България е най-висок спрямо всички страни в ЕС. Когато шофьорът (чуждия гражданин) попадне в пътнотранспортна среда, в която са налице

Данните за всички катастрофи с участие на българските граждани показват, че средно 3% от всички ПТП завършват с ранен или загинал.

От Института за пътна безопасност настояват за оценка на риска. Те искат да се започне поетапно отстраняване на дефицитите на безопасност по пътищата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай