Бебе само, чака помощ в болница

Майката избягала в Италия

Бебе само, чака помощ в болница | StandartNews.com

Историята на 4-месечно момиченце трогна хиляди в социалните мрежи. Детето е с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и за него се грижат в две столични болници, съобщи Нова тв.

За съдбата на детето се разбра от пост в социалните мрежи, публикуван от служител в една от болниците. От него става ясно, че кръвната захар на момиченцето се проследява по 8 пъти на ден и пръстите на детето са многократно набодени.

За да не се случва това, се търси дарител, който да помогне със сензор, пише още в поста, и се пояснява, че момиченцето е само в болницата.

Твърди се, че майката е избягала и го е изоставила

"Бебето никога не е отглеждано в семейна среда. То се води с баща неизвестен. Майката не го е изоставила, има декларация, че тя желае да се грижи за детето, след като се излекува или като бъде изписано. От наша страна е изпратено писмо в ДСП Сливен. Това, което сме получили като отговор е, че в момента семейството е на работа в Италия", обясни Мая Григорова от Регионална дирекция "Социално подпомагане".

"Детето е в стабилно състояние, ала има вродено заболяване. То причинява висока секреция на инсулин, което изразходва кръвната захар и води до чести кризи, които са риск за развитието на детето. То е под непрекъснат контрол и специално хранене”, обясни пред Нова тв началникът на отделение "Педиатрия" в Национална кардиологична болница д-р Велимир Симов.

Той добавя, че за съжаление лекарите не могат да намерят майката, за да обучат как да се грижи за него.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай