Ад в Галатин. Всичко под вода

Новият асфалт е на хармоника

Ад в Галатин. Всичко под вода | StandartNews.com

Проливните дъждове наводниха много места в Северозападна България. Най-пострадалото село във врачанска област е Галатин. "Тук водата е дошла не само от дъжда, огромни количества са паднали на квадратен метър, но и от нивите горе. Асфалтът, който е положен преди около година, е нагънат като хармоника", каза репортерката на бТВ.

"Вода, страшна работа. Изхвърляме един час непрекъснато от къщата. Имаме много сериозни щети. Всичко ни отиде", сподели в ефира пострадала жена.

"Такова бедствие не е имало от много години. За първи път се случва. Водата беше много силна, дойде от нивите, стигаше до метър. Спасихме животните, но водата беше много силна. Три часа валя без прекъсване. Стигна водата до центъра. На кошерите бидоните плуваха", оплака се жител на селото.

Кметът на селото Красимир Гешев заяви, че равносметката от бедствието е напълно разрушена инфраструктура в населеното място. "Наводнени са над 30 къщи. Получаваме още сигнали за високи подпочвени води. Ще продължим работата и днес по отводняване. Ще бъдат направени две комисии - едната е за установяване на щетите на хората, а другата е за щетите по инфраструктурата. Реката излаза от коритото, тъй като от години не е чистена. Много е затлачена. В ниската част от наносите нивото е по-високо и при по-обилни валежи тя винаги напуска коритото", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай