Силистра в надпреварата за топ дестинация

Те са включени в европейската EDEN мрежа

Силистра в надпреварата за топ дестинация | StandartNews.com

6 от всичките 7 общини в област Силистра участват в тазгодишната надпревара за най-добра европейска дестинация, която се организира  във всяка от  страните на ЕС в рамките на EDEN мрежата за  популяризиране на нововъзникнали маршрути за туристически  пътувания.

Целта на конкурса е да се привлича вниманието на любителите на  пътешествия и на туроператорите върху  малко познати  и прохождащи  дестинации. Прегледът и взаимодействието  целят  обмяна на добри практики и създаването на мрежи за общи въздейстия.

Област Силистра се включва в EDEN мрежата с 36 местни прояви, обекти, фестивали и събития. Тази  година те ще се сътезават с общо 160 туристически програми, представени от  още 9 други общини от цялата страна. Крайдунавска Добруджа  ще търси подкрепа и популяризиране на  Фестивала на водната лилия в село Малък Преславец, на събитията край историческата чешма в Кайнарджа, на скалния тракийски култов масив „Залмоксис“, на рибарското селище край село Гарван, на обичая „Пеперуда“ в Алфатар, на катедралния  храм „Свети Свети Първоапостоли Петър и Павел“в Силистра.

След края на тазгодишния конкурс Министреството на туризма ще обяви 22 национални EDEN дестинации, сред които ще има  обекти развиващи балнеотуризма,  поклонническия, винен, здравен и събитиен туризъм, както и пътешествията в защитени територии и културно исторически комплекси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай