1000 души търсят Александър. Подозират нещо ужасно

Образувано е наказателно производство

1000 души търсят Александър. Подозират нещо ужасно | StandartNews.com

Разговарях с ръководителя на окръжната прокуратура в Перник. По случая с изчезналото 12-годишно момиче е образувано досъдебно производство за отвличане. Това съобщи пред БНТ директорът на Националната следствена служба и заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

ВИЖ ОЩЕ: Баща изпусна сина си от поглед. Случи се немислимото

„Към момента не знаем дали детето е изчезнало, или е отвлечено. Трябваше да реагираме и да образуваме наказателно производство. Най-близкото производство е за отвличане”, уточни той.

„Майката на момчето отдавна е избягала и го е оставила на грижите на бащата, който има двигателни затруднения. Той го е извел на разходка и в един момент то е изчезнало.

Над 1000 граждани го търсят и в гористата местност, и в самия град. Надявам се историята да получи благополучен завършек”, заяви заместникът на главния прокурор.

Цяла нощ полицаи, пожарникари и много доброволци претърсваха града и близката гора в търсене на момчето. Днес се очаква в акцията да се включат още доброволци. Ще се направи опит в гористата местност да се качи и специализирана техника, която да спомогне издирвателната акция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай