Задържаха 7 служители на ДАИ-Перник

Групата действала на територията на област Перник чрез проверки на пътя и събиране на "такса спокойствие"

Задържаха 7 служители на ДАИ-Перник | StandartNews.com

Задържани са седем служители на ДАИ-Перник. Това съобщи Димитър Петров, изпълняващ длъжността административен ръководител на Специализираната прокуратура, цитиран от БТА. По думите му обвинението, което се подготвя да им бъде повдигнато, е за участие в организирана престъпна група с цел получаване на подкупи.

Групата е действала на територията на област Перник чрез проверки на пътя и събиране на "такса спокойствие". Взимани са пари от няколко десетки транспортни фирми. Част от тях са получавали писма, с които били предупреждавани за проверки. Когато пък собствениците на тези фирми идвали в ДАИ, са им били искани определени суми пари, за да не им бъдат съставени дължимите по закон актове. Събирани са пари и при издаване на лиценз за транспортна дейност, или подновяване на такъв, пише topnovini.

При спиране на кола на съответната фирма на пътя, проверяващият трябвало да се свърже с човек от администрацията, също част от групата. При потвърждение за платената такса, камионът не се проверявал. Цената на таксата се преценявала според финансовото състояние на фирмата и броя на превозните средства.

Службите за сигурност наблюдават групата от ДАИ-Перник от средата на миналата година. Сред арестуваните не е ръководителят на ДАИ, уточни Петров.

Направени са обиски не само в сградата на Областната дирекция „Автомобилна администрация”, проверени са и други адреси. Претърсвани са офиси, иззети са документи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай