Васил наръгал тъщата, преди да извика помощ

Чашата у Савови преляла, щом Георги признал, че не иска да следва

Васил наръгал тъщата, преди да извика помощ | StandartNews.com

Озверелият Васил Савов първо измил ръцете си от кръвта на най-любимите си и тогава опрял дулото в челото си. Това сочат уликите на разследващите, които успяха да подредят пъзела около касапницата, която се разигра на 10 януари в бл. 254 в столичния жк "Гоце Делчев". ДНК експертизите още не са готови, но подробностите около разстрела на Савови изплуваха. След като избил семейството си, бившият военен инженер от закритата авиобаза "Доброславци" се гръмнал в челото. Свлякъл се в кухнята, а водата продължавала да тече. След 12 часа прокапало при съседите, а петте трупа - на Васил, жена му Наталия, тъщата Здравка и синовете Владимир и Георги, били открити. Семейството бе погребано в събота на Малашевските гробища в присъствието на около 30-ина далечни роднини от Костенец и Годеч и съседи от злощастния бл. 254.

Невинна реплика може да е отключила бесовете у Васил Савов, смятат разследващите. Уликите сочат, че обезумелият баща първо се е нахвърлил на болното си момче. Наръгал Владо в гърлото, докато спял в южната стая. След това погнал и по-малкия Георги с ножа. В суматохата тъщата Здравка хукнала към външната врата, за да намери помощ, разказват разследващите. Зетят Васил обаче я догонил и наръгал. Хриповете на давещия се в кръв Владо накарали бившия военен да посегне към законния си "CZ". С един куршум в главата Васил прекратил агонията на по-големия си син. По-малкият Георги застрелял в профил, обясняват разследващите.

Трета поред била съпругата му

Наталия - жената получила куршум в главата в коридора. На финала Васил довършил с пистолета проснатата до външната врата тъща. След това измил кръвта им от ръцете си, насочил дулото към главата си и стрелял.  

"Не е имало провокация от страна на някой от синовете на Савови, просто в един момент Васил е превъртял от безсмислието на многогодишните усилия да лекуват големия Владимир", смятат разследващите. Независимо от постоянните грижи психическото състояние на 27-годишния мъж се влошавало. Заради липсата на контакти Владо се пристрастил към компютъра, а това още повече усложнявало социализирането му. Така амбициите и надеждите на Наталия и Васил естествено се прехвърлили върху 21-годишния Георги. Когато го приели студент в Нов български университет (НБУ) преди 1,5 г., Савови буквално летели. Но бързо се приземили. Преди лятната сесия през 2012 г. Георги ги шокирал с признанието, че не вижда смисъл в следването си и дори смята да не се явява на изпитите. Савови дори го завели на психолог, но спецът не открил нищо тревожно. "Като родители бяха много отговорни. След като разбраха, че Владимир страда от психическо разстройство, си

направиха пълни генетични изследвания

Едва тогава Наталия се реши да забременее отново", разказват на погребението в събота. Колеги на Васил пък си спомниха, че покрай проблемите с изпитите на Георги Савов изпаднал в депресия. Напоследък се отчайвал все повече. "Много го мъчеше разрухата в авиацията. Закриването на "Доброславци" обезсмисли живота му", твърдят оръжейници от базата. "Сега всички сме пенсионери, безработни, готови на всичко, за да се върнат старите "героически времена", тъгува колегата му Павел Стаменов.

Търканията между Васил и Георги се засилвали с годините. Момчето упреквало родителите си, че цялата обич и внимание отиват за болния му батко. "Колкото повече растеше, ставаше все по-раздразнителен, искаше нов компютър, нов мобилен телефон", споделиха роднини на Савови на погребението. Разбирал се по-добре с майка си Наталия, която вземала неговата страна в споровете, спомнят си близките. Бившата служителка на МВР не била с много лесен характер, разказали колегите й при разпитите в полицията. Описали я като "особен чешит" и "човек, който

бързо може да ти стъжни живота

с няколко думи". Комшии пък шушукат, че откак се пенсионирала през 2010 г., Наталия гледала да не се задържа много у дома - все си намирала поводи да се вижда с приятелки.

Напрежението у дома и крахът на мечтата за идеално семейство сигурно е тровела Васил години наред, смятат близките на Савови. Спомнят си, че напоследък бившият военен се връщал към драмата на тяхно приятелско семейство. Преди около 20 г. мъжът прострелял по погрешка съпругата си, а после, обзет от ужас и угризения, се самоубил. "Сигурно си е мислел, че така и те ще останат вечно щастливи, както бяха дълги години", коментираха комшиите от бл. 254 в "Гоце Делчев" на Малашевските гробища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай