Неделя,

Убийството с бялата роза! Гард на НСО на съд

От: СТАНДАРТ -
853
Убийството с бялата роза! Гард на НСО на съд
A
A
A

Гард на НСО и още трима души отиват съд за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова.

Военно-окръжна прокуратура - София внесе в съда обвинителен акт срещу четирима за умишлено убийство на Станка Марангозова, което бе извършено през октомври 2019 година в столичния квартал "Младост".

Един от обвиняемите - Борис Иванов, е бил служител на НСО към момента на извършване на престъплението, припомнят от прокуратурата. Той и още двама са привлечени към наказателна отговорност и за участие в организирана престъпна група за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространението им.

Освен като подбудител и помагач в извършването на убийството, бившият служител на НСО е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотици и на боеприпаси, както и за участие в организираната престъпна група за разпространение на наркотични вещества.

На съд като извършил на убийството е предаден Петър Костов, който е наемен убиец и е направил пълни самопризнания.

"Той е проследил жертвата до блок в столичния кв. „Младост“. Спрял с мотоциклет до колата на жената, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета Костов е държал пистолет със заглушител. След като жертвата свалила стъклото, той произвел три изстрела. На жертвата били причинени три огнестрелни наранявания на главата, които довели до смъртта й. При изстрелите от букета се откъснал цвета на една роза, която паднала на асфалта", допълват от прокуратурата.

Другите трима обвиняеми по досъдебното производство са предадени на съд като подбудители и помагачи в извършване на престъплението. За престъплението са били набавени пистолет и мотоциклет, който при оглед на 20 май 2020 г. е намерен с помощта на водолази във водоем край софийското село Чепинци.

За предумишлено убийство, извършено с користна цел и със средства, опасно за живота на мнозина, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Военният съд в София да насрочи делото за разглеждане.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com