Скандал! Гешев иска имунитета на депутат

Заради блъсната жена на пътя

Скандал! Гешев иска имунитета на депутат | StandartNews.com

Иван Гешев поиска имунитета на народен представител заради блъсната жена, съобщава пресцентърът на държавното обвинение.

Ето и официалната информация:

"Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Р.С., съобщава пресцентърът на държавното обвинение.

На 13.12.2021 г. е образувано досъдебното производство за престъпление по чл. 343а, ал. 1, вр. с чл. 343, ал. 1 б. „б“, пр. 2-ро от Наказателния кодекс. На пешеходна пътека в нарушение на Закона за движение по пътищата Р.С. е ударила пресичаща жена, вследствие на което й е причинила средна телесна повреда.

В хода на разследването са събрани доказателства, че Р.С. е извършила престъплението, предмет на досъдебното производство.

С решение на ЦИК от 19.11.2021 г. Р.С. е обявена за народен представител и след полагането на клетва се явява лице с имунитет. В тази връзка досъдебното производство е прието по компетентност от Софийска градска прокуратура.

Образуваното досъдебно производство е възможно да продължи само с разрешение на Народното събрание или при писменото съгласие на Р.С., съгласно чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл.135, ал.3, вр. с ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, посочват още от прокуратурата".

Справка на „Флагман“ показва, че има само една жена с инициали Р.С. в сегашния парламент. Това е юристката Рена Енчева Стефанова – депутат от Русе от „Продължаваме промяната“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай