Шокиращо! За какво похарчили парите убийците на Ери

Единият върнал бърз кредит, другият искал нова кола

Шокиращо! За какво похарчили парите убийците на Ери | StandartNews.com

Безработни и с богато криминално досие са двамата мъже, задържани за убийството на 57-годишната собственичка на аптеки в Русе Ери Пехливанян. Жертвата е убита заради 65 000 лева. С парите единият от извършителите възнамерявал да си купи нова кола, а другият погасил бърз кредит, съобщи БНТ.

Двамата са следили Ери Пехливанян в продължение на месец. Действали са изключително хладнокръвно. Единият се представил за полицай и под предлог, че иска да ѝ провери документите я отвлича от паркинг в центъра на Русе. Закопчава я с белезници. Идват в дома ѝ на ул. "Видин" и заедно със съучастника в престъплението задигат общо 65 000 в евро и лева. След това са се притеснили, че Ери Пехливанян може да ги разпознае.

Отвели я на 30 км от града и я удушили. На следващия ден разчленили тялото ѝ. От прокуратурата заявиха, че няма политически елемент в убийството. Жертвата е съпруга на координатора на ГЕРБ в Русе Бедрос Пехливанян.

49-годишният джудист Гарабет е един от обвиняемите за тежкото престъпление. В дома му, където живее със съпругата и детето си, разследващите са открили полицейската униформа, с която е похитил Ери Пехливанян. Не е оказал съпротива при задържането си.

Убийството е извършено в района на Старото село край Иваново. Водолазни екипи са открили части от тялото. След като удушили жертвата си, мъжете веднага си поделили парите.

"Единият от тях в рамките на дни е погасил бързи кредити в размер на 16 000 лв, желанието на другия от обвиняемите да си закупи автомобил", каза окръжният прокурор Георги Георгиев.

Единият от задържаните е съден за подкуп на митничар, а другият е разследван за бракониерство и иманярство.

Съкрушени от загубата на Ери колеги и приятели се събраха на бдение пред една от аптеките ѝ.

Прокуратурата ще настоява извършителите на престъплението да останат за постоянно в ареста. Доживотен затвор без замяна е максималната присъда, която могат да получат , ако бъдат признати за виновни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай