Рашков: Няма да търпя престъпници с пагон

. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков от Пловдив

Рашков: Няма да търпя престъпници с пагон | StandartNews.com

Няма да търпя полицаи да се превръщат в престъпници с пагон, докато разследват престъпления. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков, който пристигна в Пловдив заради акцията в Трето районно управление.

Той заяви твърдо, че рокадите в ръководството на ОДМВР в Пловдив са неизбежни. Рашков съобщи също, че днес е сменил шефа на СДВР заради полицейско насилие по време на протестите, съобщи Марица..

МВР шеф пак повтори, че не извършва чистка. И разказа, че когато били повикани от служебния премиер излезлите в неплатен отпуск шефове на спецслужби пратили свои заместници. 

При акцията в Пловдив са задържани седем полицейски служители, сред тях е и началникът на Трето РУ Самуил Хаджиев, съобщи по-рано окръжният прокурор Румен Попов. Той обясни, че има и други задържани цивилни лица. Операцията е резултат от започнало преди 6 месеца разследване.

Става въпрос за тежки криминални престъпления, свързани с наркотици, проститутиция и подкупи.

Прокурорът Попов, който изпревари с брифинга си идването на министър Рашков, изрично подчерта, че това не е акция срещу пловдивската полиция, с която държавното обвинение работела отлично.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай