Пометоха двама пешеходци на „зебри” в Благоевград и Петрич

Пометоха двама пешеходци на „зебри” в Благоевград и Петрич | StandartNews.com

Единият шофьор избягал след произшествието

Благоевград. Студентка и мъж бяха пометени на пешеходни пътеки от автомобили. За щастие и двамата са се разминали с тежки травми и сериозни наранявания.

20-годишната възпитаничка на Югозападния университет С.К. от гърменското село Дебрен е блъсната на „зебра" в Благоевград. Инцидентът е станал в понеделник около 20:10 часа на кръстовището на улиците "Славянска" и "Дойран". Върху нея връхлетял лек автомобил „Ситроен", управляван от 43-годишния благоевградчанин Р.Х. Вследствие на удара пешеходката е получила натъртвания в областта на левия крак. Закарана е в Спешно - приемно отделение на МБАЛ – Благоевград. След извършен медицински преглед е освободена за домашно лечение. Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача е отрицателна.

Подобен инцидент се случи и на улица „Рокфелер" в Пертич към 21,30 часа в понеделник. Лек автомобил с неустановени към момента марка и водач се движел към улица "Свобода" и отнесъл пресичащия по обозначена пешеходна пътека 47-годишен петричанин М.П. След сблъсъка шофьорът офейкал от мястото на произшествието. Полицията го издирва. Пострадалият мъж е с фрактура на левия глезен. След извършен медицински преглед в местната болница е освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай