Осигуряват полицейска охрана за свидетел по Суджукгейт

Защитата е осигурена по искане на самия свидетел...

Осигуряват полицейска охрана за свидетел по Суджукгейт | StandartNews.com

Ключов свидетел по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живо Мартинов е поставен под полицейска охрана, съобщиха днес от специализираната прокуратурата. Под денонощна защита е и семейството на свидетеля, чието име от държавното обвинение не съобщават.

Лаконичното обяснение на спецпрокуратурата е, че са „налице основания да се предполага, че заради дадените от него свидетелски показания може да възникне реална опасност за живота и здравето - на него и на семейството му“.

Защитата е осигурена по негово искане. От съобщението на държавното обвинение става ясно, че охрана е била предложена и на друг свидетел, но той е отказал.

Живко Мартинов е основен обвиняем по т.нар. афера „Суджукгейт“, свързана с оплакване на добрички бизнесмен. Ексдепутатът от ГЕРБ му поискал 4 тона суров суджук от телешко, еленско и свинско месо, както и 60 килограма филе „Елена“ от името на премиера Борисов.

Мартинов се разследва от миналия юли и за принуда, лично укривателство и натиск върху полицейски шефове.

От спецпрокуратурата уточняват, че делото срещу него е на финала и в кратки срокове в спецсъда ще бъде внесен обвинителен акт.

Успоредно с това се проверяват стари разследвания на добричката прокуратурата и сигнали до местната полиция, свързани с Мартинов, както и данни за посегателства срещу други свидетели по делото срещу него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай