Сряда,

Очите постоянно в килия /ОБЗОР/

От: Стандарт -
228
Очите постоянно в килия /ОБЗОР/
A
A
A
  • Завладял погребалния бизнес в област Бургас
  • Желязков кърви, викайте лекар, зове адвокатът на обвиняемия

Димитър Желязков – Митьо Очите, остава постоянно в ареста. Това реши Спецсъдът след цял ден заседание с прекъсвания. Очите остава в килията, независимо че цял ден държавата се занимаваше със здравословното му състояние.

Превзел погребалния бизнес по Южното Черноморие

Димитър Желязков-Очите е обвинен в това, че е завладял целия погребален бизнес на територията на област Бургас, каза пред журналисти наблюдаващият прокурор Калин Близнаков, цитиран от агенция „Фокус”. Спрямо Желязков са предявени обвинения за организирана престъпна група - за извършване на палежи, разпространение на наркотици, леки и тежки телесни повреди, т.е побоища на лица, които не искат да се подчиняват на групата“, заяви още Близнаков. По думите на прокурора към Очите има и обвинения за изнудване и заплащане на такса „спокойствие“ от търговски лица на територията на Бургас, Слънчев бряг и Ямбол.

Вземал по 150 лв. на погребение

„Обвиненията са за това, че е завладял целия погребален бизнес на територията на област Бургас. В продължение на 3 години е събирана тази такса „спокойствие“, като сумата е възлизала на 150 лв. на погребение.”, каза прокуротът.

Адвокат: Желязков кърви, викайте лекар

С драма за здравословното състояние на Димитър Желязков очите започна заседанието на спецсъда за мярката за неотклонение на Митьо Очите.

"Димитър Желязков кърви, моля той да бъде спешно прегледан от лекар", заяви в спецсъда адвокат Илиян Василев. Клиентът ми има изключително тежки усложнения. Не искам да бавя делото, но става въпрос за неговото здраве и живот, допълни адвокатът.

Имал куршуми в корема

Според Василев, Митьо Очите има 95% инвалидност, даже 98%, което било установено с решение на ТЕЛК: "Има неизвадени проектили от тялото, моля да отсрочите делото за по-късно днес, за да може да бъде прегледан. Здравословното състояние е един от много сериозните въпроси, които следват да се обсъждат в съда", допълни Василев.

"Аз бях отишъл на Турция на лекар и те ме задържаха", заяви пред спецсъда Димитър Желязков - Митьо Очите, който в петък вечер бе екстрадиран в България с полет от Истанбул. Очите потвърди думите на адвоката си, че има здравословни проблеми.  "С тампон съм. От вчера не ми е кървяло", каза той.

Адвокатът му уточни, че кървенето е от вътрешни органи, но отказа подробности.

Желязков е обвинен в участие като лидер на банда за рекет, изнудване и палежи. Той и адвокатът му поискаха време да се запознаяте с материалите по делото, които са към 80 тона.

Другият наблюдаващ прокурор Евгения Станкова заяви, че е извикан екип на ЦСМП, който отново ще го прегледа. „Снощи в 23.30 часа е проведен медицински преглед. Съдът изиска този документ. Аз не мога да се ангажирам с това, което пише в него“, посочи тя, като уточни, че след като изследванията пристигнат в съда, те ще бъдат прегледани от магистратите и ще бъде установено неговия здравословен статус.

Делото бе прекъснато, за да може Желязков и адвокатът му да се запознаят с доказателствата.

Очите: Обвиненията срещу мен се крепят на слухове

Обвиненията срещу мен се крепят на слухова, каза Митьо Очите пред съдебните репортери. Той заяви, че се притеснява за здравето си. Заяви още, че прокуратурата подготвяла обвинение и срещу дъщеря му, а тя била майка – имала бебе на 6 месеца.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички