Мистерията Янек продължава. Удължиха разследването

43-годишният дупничанин изчезна безследно на 31 юли 2020 г.

Мистерията Янек продължава. Удължиха разследването | StandartNews.com

Мистерията „Янек” продължава. Срокът за разследване по досъдебното производство за отвличане на Янек Миланов е удължен за трети път с нови 2 месеца. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил, предаде местният сайт "Ден Нюз".

43-годишният дупничанин, който от години живее и работи във Франция, изчезна безследно на 31 юли 2020 г. За последно Янек е видян да се качва в джипа на бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов-Каплата. Оттогава младият мъж е в неизвестност.

„Срокът на досъдебното производство е удължен с още два месеца. Разследването продължава, по него се работи и към момента не са изчерпани всички възможности на разследващите“, обясни пред "Ден Нюз" говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова и посочи, че не може да бъдат дадени повече подробности за хода на досъдебното производство, тъй като то все още е отворено и всички данни са следствена тайна.

„Ако в някой момент наблюдаващият прокурор прецени, че възможностите на разследването са изчерпани, то тогава досъдебното производство ще бъде спряно, но не и прекратено, до момента на поява на нови данни и обстоятелства. Към момента възможностите не са изчерпани и работата продължава“, каза още тя.

Разследването се води от екип на отдел "Тежки криминални престъпления и убийства" към Главна дирекция "Национална полиция". През шестте месеца бяха извършени няколко претърсвания от полицаи със следови кучета и конна полиция в обширни райони около Крайници. Водолази извършиха огледи в язовир Дяково, както и водоеми около Самораново и Крайници. Издирването е съсредоточено там на база анализ на столичните разследващи.

Последното издирване се проведе в началото на месец декември, отново в язовир Дяково. От Янек обаче няма и следа.

В същото време на 21 декември м.г. окръжните магистрати в Кюстендил освободиха от ареста основния заподозрян Васил Капланов-Каплата, който прекара в килия близо 4 месеца по обвинение в закана за убийство към съпричастен със случая "Янек" дупничанин. Тази закана е отправена, докато Капланов бе под домашен арест по друго обвинение - държане на боеприпаси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай