Крият бензиностанция в бус

Оборудвали го с помпа, маркуч и брояч

Крият бензиностанция в бус | StandartNews.com

Русе. Половин тон дизелово гориво в самоделна подвижна бензиностанция заловиха инспекторите от мобилната група на Митница-Русе. Те са задържали микробус “Форд Транзит” в момент, когато е зареждал с 40 литра нафта резервоара на друг автомобил.

В багажното отделение на буса митничарите са открили 4 варела с вместимост по 200 литра и 11 пластмасови туби с капацитет по 30 литра всяка. Тубите и единия варел били вече празни, макар и със следи от държано в тях гориво. Митничарите се втрещили при вида на вътрешността на колата. Тя била оборудвана като истинска бензиностанция – с помпа, маркуч за зареждане и брояч, който отчита количеството заредено гориво, точно както на обикновена бензиноколонка.

Пред митничарите клиентът на горивото обяснил, че дошъл на малката бензиностанция, модулен тип, която търгува само с дизел, тъй като горивото било по-евтино. Човекът, заредил резервоара, е 30-годишен мъж, който обяснил, че бил на “изпитател срок” в бензиностанцията, тъй като бил безработен. Нямал обаче никакъв подписан договор.

По документи въпросният “Форд Транзит” е на едноличен търговец, но от доста време се ползва с пълномощно от съпруга на собственичката на бензиностанцията. Той вече бил залавян преди няколко месеца със същия бус, който и тогава е бил оборудван по същия начин и в него са открити 140 литра гориво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай