Крадци с "Мицубиши" избягаха на три патрула

Крадци с "Мицубиши" избягаха на три патрула | StandartNews.com

Велико Търново. Крадци на телефонни кабели се измъкнаха с "Мицубиши Паджеро"  след преследване с три полицейски патрула.

Бегълците преминали границите на великотърновска област и се скрили в землището на град Белене. В нощта срещу 15 август в свищовското управление на МВР е получен сигнал, че са задигнати медни проводници от уличната електропреносна мрежа в село Морава. Екшънът започнал около 03.00 часа в нощта на 15 август когато бил получен сигнал за прекъсване на междуселищен съобщителен кабел в местността "Краище".

Изпратеният на място автопатрул засякъл джипа със закрити регистрационни табели, който се отправил в западна посока към с. Ореш.  Полицаите предприели преследване на превозното средство до местността "Корея", където теренът станал непроходим за полицейския автомобил.

В с. Ореш друг патрул опитал да спре джипа. Неуспешният опит довел до ново преследване. По пътя за беленското село Татари водачът на джипа опитал да блъсне и да изхвърли от пътя патрула. Преследваният автомобил се измъкнал през землището на с. Татари, където преследването се поело от патрул на РУП Белене. Сутринта около 07.30 часа при извършения оглед на местопроизшествието са установени 6 изкопа в земята, от които след срязване и изтегляне е задигнат 35 метра подземен кабел. От местопроизшествието са иззети и част от инструментите на апашите. В РУП Свищов е образувано досъдебно производство.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай