Издирват мъж, прострелял две каракачански овчарки

Издирват мъж, прострелял две каракачански овчарки | StandartNews.com

Едното куче е било убито на място, а другото оцеляло по чудо

Неизвестен мъж е прострелял две кучета от породата „Българско овчарско куче" в частен в имот в курорта Старозагорски минерални бани. Едното от кучетата е било убито на място, а другото е простреляно в главата и е оцеляло по чудо, съобщи собственикът им Митко Димитров. Драмата се разиграла в петък посред бял ден пред съпругата му.

„За щастие жена ми е била из двора, само е чула изстрелите, но при такова хладнокръвно убийство е могла спокойно да пострада и тя", добави разтревожен Димитров. Семейството няма никаква идея кой може да посегне на любимците им. Каракачанките са на 1 годинка и били дружелюбни като всяко овчарско куче.

„Те живеят на воля в големия ни двор, нямаме съседи наоколо, досега никой не се е оплаквал от тях или, не сме имали и някакви разправии или скандали с хора от селището", недоумява Митко. Къщата на Димитрови нямала охранителни системи.. Единственият косвен свидетел на жестоката разправа с кучетата е пазачът на съседен строителен обект. Той е забелязал черно Ауди, с което навярно се е придвижвал неизвестния засега убиец.

Полицията е направила оглед на място, иззети са били гилзи и трупът на убитото куче. Според криминалистите ставало дума за хладнокръвно убийство от професионалист, най-вероятно с флоберка – и двете кучета са били улучени между очите. Разпитани са били свидетели и са назначени две експертизи – ветеринарна и балистична. Издирването на хладнокръвния екзекутор продължава.

По случая е образувано е досъдебно производство по чл.325 „б" ал.1 от Наказателния кодекс.срещу неизвестен извършител за проявена жестокост към животните и причинената смърт на едното от тях, съобщиха днес от районната прокуратура в Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай