Калабрийски бос пострада заради карантината

Отблясък от цигара в изоставена къща е довела италианската полиция до престъпен бос

Калабрийски бос пострада заради карантината | StandartNews.com

Отблясък от цигара в изоставена къща е довела италианската полиция до престъпен бос, който следеше повече от седмица.

Полицаите спрели мъж за проверка на улицата в отдалеченото калабрийско село Брузано Зефирио, в южния край на континентална Италия, като същевременно налагат ограничения за движение, които правителството наложи, за да спре разпространението на коронавирус.

„Условията, създадени от продължаващата санитарна спешна ситуация, се оказаха фатални за Чезаре Антонио Корди“, заяви полицията в изявление след ареста на 12 март на 42-годишния предполагаем водач на клана „Ндрангета" в Локри, крепост на организираната престъпна група.

Мъжът им заявил, че доставя хранителни стоки за приятел, но посоченият от него адрес е посочен като необитаем, което предизвиква подозрения сред служителите, които поставят къщата под наблюдение.

"Тогава слабото сияние на цигара - видяно през капаците на прозореца - беше достатъчно, за да даде им покаже, че там беше издирваният мъж, когото следяха", посочва полицията в изявлението си.

Групи като сицилианската мафия и базираната в Калабрия „Ндрангета" контрабандират незаконни стоки, включително наркотици, на товарните плавателни съдове.

Докато транснационалните корабоплавателни маршрути досега не са били нарушавани от глобалната пандемия, разпространението на наркотици стана много по-трудно, с оглед на новите мерки в Европа.

„Проблемът е кой ще ги вземе в тази ситуация?“ Серги заяви, че ограниченията за движение могат да доведат до задържане на наркотици в пристанища като „контролираната от Ндрангета Джоя Тауро, калабрийско пристанище, което според италианската комисия за борба с мафията през 2006 г. е входна точка за 80 процента от кокаина в Европа.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай