Не знаят откъде е лумнал пожарът във Войводиново (Обновена)

Горя най-големият цех за месо на Балканите, собственост на Унитемп, няма токсични газове във въздуха, увери шефът на пожарната

Не знаят откъде е лумнал пожарът във Войводиново (Обновена) | StandartNews.com

Огромният пожар в  предприятието за преработка на месо Унитемп във Войводиново беше погасен след тричасова часа битка с огнената стихия, която се разпростроя върху 8 декара. 14 пожарни участваха в потушаването на пламъците, които са тръгнали от цех за преработка на месо и пакетаж. Огнеборците ще останат тази нощ на място да дежурят.

Според запознати, огнената стихия тръгнала, след като приключил работният ден в Унитемп, където работят над 300 души. Заради това, че сградата е изградена от термопанели, огънят бързо е обхванал конструкцията от 8 дка. Взривовете, които паникьосаха хората в селото, се оказаха звуков ефект от сгромолясването на горящите термопанели, а не истински избухвания.

Пристигналите на място екипи се наложило да размонтират бутилки с метан и да ги охлаждат.

В гасенето на пожара днес са участвали освен екипи на пожарната от Пловдив, и подкрепление от Карлово и Съединение. Очаква се на мястото да бъде изпратена мобилна лаборатория на РИОСВ-Пловдив, която да замери чистотата на въздуха. Според огнеборците в района няма отровен облак и риск за населението на селото.

"Не допускаме да има умишлен палеж. Всички служители са напуснали обекта, при възникване на пожара не е имало никой вътре4, заяви шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков, който е на място в цеха край Войводиново

Утре през деня се очаква да бъде извършен оглед, който да установи причините за пожара.



 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай