Банев от затвора: Империята ми е във война

„Империята Баневи се завръща“, каза обвиняемият бизнесмен

Банев от затвора: Империята ми е във война | StandartNews.com

„Империята Баневи“ не е в упадък. Тя е във война. Но за изхода от войната не може да се съди по променливия резултат от множество и непрестанни битки. Това заявява обвиняемият Николай Банев в интервю за бТВ от затвора. Бизнесменът, обвинен в пране на пари за над 1 млрд. лв и участие в организирана престъпна група, е отговорил писмено на журналистката жени Марчева. Отговорите са писани на ръка.

Банев категорично отрича да е провалил работещи предприятия и нарича „мит“ твърденията, че чрез „обезкостяването“ на фирмите е станал милиардер. В същото време признава, че „с връзки“ е направил първия си милион, но не смята, че това е нещо лошо – а и сумата била скромна, ако човек инвестира мащабно. Освен това чрез адвокатите си е завел дело срещу главния прокурор в  Съда по правата на човека в Страсбург.

„Империята Баневи се завръща“. Обещавам Ви това ще е следващата серия от битката между нарочените за обезкостители и техните врагове, казва още Банев в отговор на въпроса как е натрупал първия си милион.

„Първият милион направих с връзки. Само по време на социализма връзки (relationship) беше мръсна дума. Верни приятели, на които можеш да разчиташ на точното място в точното време, на които си попаднал интуитивно, по волята на съдбата или си планирал попадането си там. Милион не са много пари като инвестиционна величина. А аз винаги съм се стремял да бъда инвеститор със замах. И затова не съм усетил натрупването на първия милион.”, заявява обвиняемият.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай