15-годишен уби с мотор велосипедист

15-годишен уби с мотор велосипедист | StandartNews.com

 


Благоевград. 15-годишен неправоспособен моторист блъсна и уби 59-годишен мъж. Трагедията на пътя се разигра край благоевградското село Падеш в сряда към 21,15 часа. Момчето, което е ученик в гимназия в Благоевград, взел за пореден път мотора на баща си. Тийнейджърът налетял с мотоциклета върху нищо неподозиращия велосипедист Георги Шаламанов, който от удара е загинал на място. Пишман мотористът също е пострадал тежко.

Той е получил черепно-мозъчна травма, както и наранявания по цялото тяло от жестокия сблъсък. С линейка е закаран до болницата в Благоевград. Настанен е за лечение в хирургичното отделение на здравното заведение. Взета му е и кръвна проба за алкохол. „Реална опасност за живота на пациента към момента няма. Правим всичко необходимо, провеждаме необходимото лечение”, казаха в четвъртък сутринта лекари.

Следователите от Второ РУП-Благоевград са направили оглед на местопроизшествието. Установено е, че мотоциклетът е бил без светлини, дори марката му не е изяснена. Според полицията машината навлязла в лентата за насрещно движение и помела велосипедиста. Водачът на МПС-то не е ноосел предпазна каска. „Наскоро сложи на симсонката по-мощен двигател от мотор МЗ. Голям проблем са тези младежи, дето карат мотори из селото. Живеем в страх. Някои полицията ги хваща, но после пак се меткат върху моторите”, твърдят жители на село Падеш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай