Тенис емоции с участието на Гришо на Melbourne ATP 250 и ATP Cup

Този уикенд по MAX Sport

Тенис емоции с участието на Гришо на Melbourne ATP 250 и ATP Cup | StandartNews.com

Тенис емоциите ще завладеят програмата на MAX Sport този уикенд. Спортните канали на А1 ще излъчат участието на Григор Димитров на полуфиналите и евентуално на финала на първия турнир за годината от категория ATP 250 в Мелбърн. Надпреварата се явява и подготовка за Аустрелиън Оупън, като мачовете се играят на кортовете, на които се провеждат и част от срещите от надпреварата от Големия шлем.

Българинът достигна до полуфиналите след две много трудни победи срещу наглед по-скромни съперници. Той започна директно от втория кръг, където спечели с 2:1 сета срещу аржентинеца Факундо Багнис (76-и в световната ранглиста). След това на четвъртфиналите, в двубой, продължил над 2:30 ч., надделя отново в три сета над нидерландеца Ботик ван де Зандшулп (57-и в ранглистата).

В спор за място на финала Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Максим Креси. Представителят на САЩ е сред изненадите в турнира до момента. 24-годишният американец е 112-и в световната ранглиста, но по пътя си към полуфиналите изненадващо победи поставения под №2 Райли Опелка. Димитров и Креси не са играли досега един срещу друг. Двубоят им е в събота сутрин, като се очаква да започне след 06:00 ч. Той ще бъде излъчван пряко по MAX Sport 2.

Ако българинът отстрани съперника си, то има голяма вероятност на финала да се изправи срещу Рафаел Надал. Испанецът е фаворит в надпреварата, но до момента е изиграл само един мач в турнира, след като пропусна първия кръг, а на четвъртфиналите съперникът му се отказа. Ел Матадор ще се изправи на полуфиналите срещу 95-ия в света финландец Емил Руусувуори, a срещата ще се излъчи на живо на 8 януари след 11:30 часа сутринта по MAX Sport 2.

Финалът на турнира е в неделя от 04:00 сутринта и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 2.

Тенис страстите обаче не приключват с участието на Григор Димитров. Акцент в програмата на MAX Sport ще е и финалът на ATP Cup. 16 отбора от 16 държави се включиха в надпреварата, а сега е време да разберем кой ще е тимът, който ще грабне трофея.

Големият финал е в неделя, 9 януари. Двубоят започва от 08:30 ч. с мач между вторите ракети на двата отбора финалисти, а веднага след това са сблъсъците между първите ракети и на двойки. Всичките срещи от финала ще бъдат излъчвани пряко по MAX Sport 1.

За момента е известен само единият финалист и това е Испания. Вторият финалист ще бъде определен от полуфинала Русия – Канада. Той е в събота сутрин, като мачовете започват от 04:00 ч. и също ще бъдат предавани по MAX Sport 1.

Футболната програма на MAX Sport през уикенда пък ще предложи интригуващи дербита от Испания и Италия. В LaLiga фокусът ще падне върху традиционно непредвидимото дерби между Реал Мадрид и Валенсия. То е в събота от 22:00 часа и зрителите ще могат да го гледат по MAX Sport 4. Непосредствено преди този двубой, от 19:30, пак по MAX Sport 4, е и мачът на Барселона, който гостува на Гранада. Шампионът Атлетико Мадрид пък също ще има нелеко гостуване, в което ще се изправи срещу Виляреал на 9 януари от 22:00 ч., а двубоят ще се предава по MAX Sport 4.

В програмата на MAX Sport 3 попадат два традиционно горещи сблъсъка от Серия А. Въпреки че в кръга през седмицата, 3 мача бяха отложени заради наложените мерки срещу COVID-19, които не позволиха на част от отборите да пътуват, то за момента от местната федерация още не са обявили нови отлагания. В неделя от 19:30 е Рома - Ювентус, а веднага след това от 21:45 е Интер – Лацио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай