Мая Георгиева: FIBANK купува още 500 билета за благотворителния мач за Стенли

Мая Георгиева: FIBANK купува още 500 билета  за благотворителния мач за Стенли | StandartNews.com

София. Заместник-председател на Надзорния съвет на Fibank (Първа инвестиционна банка) г-жа Мая Георгиева разказа пред „Стандарт нюз" как банката подкрепя благотворителния мач в подкрепа на Стилиян Петров.

- Госпожо Георгиева защо решихте да подкрепите благотворителната инициатива за Стилиян Петров?

- Това е инициатива, която напълно отговаря на нашата кауза - благотворителност за децата на България. Знаете, че ние сме един от най-големите корпоративни спонсори.

От години работим с Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). Това е неправителствена организация, която се грижи нашите пари да бъдат използвани най-целесъобразно и тяхното изразходване да отговаря на нашата кауза.

Още през 2004 г. създадохме Фонд "Социална отговорност на Първа инвестиционна банка, чиято цел е да предостави възможности за развитие на деца и младежи от Домовете за деца и юноши (ДОВДЛРГ) в страната, като работи за тяхната социална адаптация, житейска реализация и подготовка за самостоятелен живот.

От друга страна тази инициатива отразява нашата преданност към Българския спорт. От 6 години сме генерален спонсор на Българския Олимиписки Комитет. Основен спонсор сме и на Българската федерация по лека атлетика, на Българската федерация по ски и на Българската федерация по триатлон. Дори календарът ни тази година е изцяло посветен на успешните български спортисти, като всички те дариха хонорарите си на Параолимпийците. И не на последно място смятаме, че това ще бъде един страхотен мач, на който нашите клиенти ще се насладят.

- Разбрах, че FIBANK е закупила допълнително още 500 билета за мача в подкрепа на Стилиян?

- Купихме 1000 билета, като те вече са в клоновете ни и са са на изчерпване. Именно затова решихме да закупим и допълнително количество от още 500 билета. Билетите се подаряват на всеки желаещ в нашите клоновев София и страната. Има огромен интерес към благотворителния мач между "Легендите на България" и ветераните от "Астън Вила", всички очакват да видят нашите любимци на терена.

Каузата на Стилиян е благородна, а той е един от най-обичаните български футболисти, дал много на българския футбол. Много се надяваме се, че ще помогнем да има пълен стадион на 26-и май. Това събитие се заслужава – нека всички ние се обединим за една благородна кауза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай