Валенсия надви Лудогорец в мач с дузпа и 2 червени картона

Валенсия надви Лудогорец в мач с дузпа и 2 червени картона | StandartNews.com

София. Валенсия победи с 3:0 Лудогорец в първата среща от осминафиналите на турнира Лига Европа.

 

Преди първия съдийски сигнал малкият музикален талант Крисия Тодорова изпя "Моя страна, моя България" на Емил Димитров, както и българския химн, а орел, носещ традиционните за тима от Разград зелено-бели ленти, бе пуснат да полети над стадиона.

 

Испанският тим поведе още в началото на срещата с попадение на Антонио Бараган в 5-тата минута. След няколко добри атаки на момчетата от Разград изключително обещаващо положение за Лудогорец завърши с извеждащ пас отдясно към Михаил Александров, който не видя непокритите си поне двама свои съотборници, и центрирайки напосоки, сгреши.

 

В 25-та минута на мача българският шампион реализира отлична комбинация, която постави Безяк в голова позиция, но той бе фаулиран в гръб от Кейта, който директно получи червен картон за нарушението в собственото си наказателно поле. Безяк застана на бялата точка, но Алвеш, който точно преди изпълнението му реши да пийне вода и да разконцентрира Безяк, усети накъде да се хвърли и спаси удара му.

 

В 31-та минута Мисиджан отправи добър шут от 25 метра, но топката нацели лявата греда. В 33-та минута късметът отново се усмихна на Валенсия, след като Алкасер подаде прекрасно към Картабия,който реализира за 2:0 от воле.  

 

Последваха няколко опасни изстрела на Мисиджан и Марселиньо, които обаче не резултираха в гол.

 

Второто полувреме започна силно за разградчани, които дори имаха реална възможност да върнат един гол в 47-та минута, когато Дяков се озова в удобна позиция за удар, но топката, изстреляна от 12-13 метра, нацели бранител.

 

В 59-та минута на мача падна третият гол за Валенсия. След центриране на испанците трима техни футболисти играха във въздуха с глава, а непокритият Сендерос се разписа в мрежата на Владислав Стоянов.

 

Десет минути преди края и българският тим остана с 10 играчи, след като влезлият като резерва Кишада си изработи директен червен картон за удар без топка.

 

Публиката подкрепяше докрай орлите, които след 8 поредни мача без загуба в Европа, бяха спряни от големия испански тим.


 



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай