МВР затяга контрола по пътищата в Силистра

Ще бъде засилен контролът върху скоростните режими в населените места и извън тях

МВР затяга контрола по пътищата в Силистра | StandartNews.com

Допълнителни мерки за подобряване на пътната безопасност разпореди ръководството на силистренската полиция, след като двама души загинаха, а други шестима пострадаха при пътнотранспортни произшествия през изминалата седмица в областта.

Ще бъде засилен контролът върху скоростните режими в населените места и извън тях. Пътните полицаи ще следят за неправилно и рисково изпреварване, за използване на предпазни колани в автомобилите, включително и на задните седалки, и за носене на каски от мотоциклетистите. Планирани са специализирани полицейски операции, включително и по метода на широкообхватния контрол. Определени са точки за контрол с автоматизирани технически средства, съобразени по време и място с интензивността на движението.

В периода от 19 до 25 август в Силистренска област са регистрирани 9 катастрофи с 2 загинали и 6 пострадали. Само през изминалата седмица на територията на областта са установени 682 нарушения на правилата за движение, 560 от които нарушения на скоростните режими, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в крайдунавския град.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай