Сряда,

СМЯНАТА НА ВРЕМЕТО: Няма икономически оправдания за здравето на хората

От: Администратор -
A
A
A

Аз съм против смяната на часовото време, а аргументите са чисто човешки. Имаме биологичен часовник и такава груба намеса без някаква ясна обосновка или с изтъкване на икономически мотиви за мен е категорично необоснована. Защото не може да има нещо по-скъпо и по-ценно от човешкото здраве.

Чета, че се икономисва енергия равна на 12 часовата работа на АЕЦ "Козлодуй" на пълна мощност - тогава е смешно и жалко. Ако всички тези излишни напъни водят до влошаване на хронични заболявания у хората, не е добре. Хората се оплакват, че се чувстват дискомфортно, че им се им влошава съня, чувстват се непълноценни, тревожни, напрегнати. Да не говорим, че хормоните ни се произвеждат по определен циркаден (денонощен) ритъм и там бъркаме. Хората трябва да си пият по различно време лекарствата. Кардиолозите твърдят, че се отчита обостряне на налични сърдечни заболявания.

Навремето, преди десетки години, би могло да е било икономически обосновано. Но за всичко, което е свързано с нарушаване на човешкото здраве не може да има икономически оправдания.

Човечеството милиони години е живяло без смяна на времето.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички