Сюлейман Великолепни върти любов и меч по TВ7

Сюлейман Великолепни върти любов и меч по TВ7 | StandartNews.com

София. Истанбулска мистика и еротика от XVI век завладява ефира на TВ7 от септември. Зрелищният сериал "Великолепният век", който предизвика разгорещени дебати в съседката ни, пресъздава възхода на Османската империя по време на управлението на Сюлейман I Великолепни.

Мащабната продукция, която разкрива драматичните обрати в двореца и живота на владетеля, се развива на фона на исторически събития, ключови за целия Балкански полуостров. Поредицата вече предизвика сериозен интерес в Русия, Сърбия, Македония, Хърватия. Впечатляваща е не само историята, смайващи са пищните декори и костюмографията.

В ролята на султана Сюлейман Великолепни е Халит Ергенч, а неговата украинска наложница Роксолана, която печели сърцето му, е поверена на Мирием Узерли. Дошла като робиня от най-крайните земи на империята, тя успява да спечели султана с блестящ ум, необикновена сила и привлекателност. Тя променя вековни традиции и отчуждава султана от официалната му съпруга и семейството. Изкусителната украинка става причина за противоречията на султана в управлението му. Любовната история предопределя съдбата на цялата империя и вдига завесата на изпълнения с тайни и интриги живот в харема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай