Работодатели и синдикати настояват за решения от НС

Работодатели и синдикати настояват за решения от НС  | StandartNews.com

София. Водещите работодателски организации и синдикалистите от КНСБ и КТ "Подкрепа" настояха да бъде замразено разглеждането на всички законопроекти, а Народното събрание да се заеме само с решения, които да осигуряват финансова стабилност в здравеопазването и енергетиката.

Искането им се съдържа в обща декларация на всички национално представени работодателски и синдикални организации.

До 5-ти август (края на мандата на това Народно събрание), трябва да се актуализира бюджетът на Здравната каса, да се стабилизира енергетиката и да се постигне съгласие по споразумението за партньорство с Европейския съюз за следващия програмен период. Всички останали решения трябва да бъдат замразени, обявиха на пресконференция днес Българска стопанска камара, Асоциация на индустриалния капитал в България , Българска търговско-промишлена палата, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, КНСБ и КТ "Подкрепа".

Работодатели и синдикати предупреждават, че ако политиците не положат адекватни усилия, ще преминат към радикални действия. Те отказаха да уточнят какви са, но подчертаха, че няма да чакат предсрочните избори и че политиците не биха искали да разберат какво ще им се случи, ако се стигне до общи действия между работници и работодатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай