Кадурин бил влюбен в Никол Кидман

В гладните години топактьорът се вихрел с метлата из Младежкия театър

Кадурин бил влюбен в Никол Кидман | StandartNews.com

София. Георги Кадурин като тийнейджър бил много силен по математика, но за щастие на театралите и киноманите не се отдал на сложната наука. "Тя е нещо съвършено, почти извънземно", сподели той при Лора Крумова в bTV. Сред уважаваните от него даскали по онова време бил и този по физика - приличал на плейбоя на Юлиян Вергов в "Революция Z: Секс, лъжи и музика". Друга пък учителка се развела и така нарушила ореола си.

Кадурин коментира, че срамна работа няма и че през 90-те години, особено гладни за родното изкуство, той и негов колега през деня премитали Младежкия на аренда, а вечер играели представленията си там. Както се знае, по-късно Кадурин стана директор на многострадалната трупа. Според него оттогава, та и досега почти нищо не се е променило в навиците, нравствеността и финансовите възможности на гилдията - заможни и наистина известни са не повече от 20 човека, а останалите си тънат в постсоцмизерията. "Фалшив блясък", беше категоричен Кадурин. Той не може да се начуди защо все още работи митът, че артистите са готови да ядат камъни само и само да останат предани докрай на професията си. "Някои твърдят, че тя е нещо като хоби", потресен е Кадурин. А актьорите направо се скапвали като мъже заради символичните заплати, но никой не се впечатлявал от този факт.

"Крехък морал в крехка държавица", обобщи той навиците на нацията да слага етикети на големите личности и най-вече да нарича гейове по-популярните мъже между тях. На самия Кадурин му е безкрайно интересно да влезе в кожата на хомосексуалист. Сега той участва в 9 спектакъла, но не го намира за нормално. "Понякога съм на автопилот - вдигам се от тук, шофирам до Бургас, играя и пак се качвам на колата да се върна обратно. Това изхабява. В един момент на всеки актьор му писва да слуша малоумни режисьори", не се поколеба Жоро в типичния му стил. Силно се надява, че дъщеря му Лора, кръстена така от Радой Ралин, няма да поеме пътя му и този на майка си, Мариана Миланова.

Кадурин си спомни и за гастрола в един от малките театри на Бродуей с Пламен Сираков. "И понеже винаги съм бил влюбен в Никол Кидман, се надявам поне тя да ме е гледала", самоиронизира се чаровният жрец на Мелпомена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай