Крисия с нов клип за 24 май

Крисия с нов клип за 24 май | StandartNews.com

Малката певицата ще пее за Родината, пази в тайна кой хит ще изпълни

Класът на звездата събира българчета по света в патриотичен клуб

Те са съученици на Крисия. И си имат клуб "Всички пътища водят към дома".

В него членуват деца, които са учили в Разград, но вече не живеят в България. Хлапетата от 4-ти "Б" клас на училище "Васил Левски" в Разград са намерили адресите им. Станислава например живее и учи в датския град Аалборг. Георги е роден в Разград, но с родителите си живее в Испания и от там следи мачовете на "Лудогорец". Ванеса, която е родена в Северна Ирландия, не може да пише на български, но говори езика добре, защото всяко лято прекарва ваканцията при баба си в лудогорския град. Вече трети месец тези деца общуват помежду си и с радост си разказват един на друг по Фейсбук.

Малките членове на патриотичния клуб са пълни с идеи. Малко преди 1 март Ерика се сеща, че ще е хубаво да изпратят на българчетата в чужбина по една мартеничка. Класната донесла от вкъщи червена и бяла прежда и всички се заловили да плетат Пижо и Пенда. Без Яна, която обявила, че не харесва куките, хванала мишката и направила електронна мартеничка. Нейният вариант на пролетен поздрав заминал за чужбина като мейл, но сувенирите от конци трябвало да бъдат доставяни по пощата. И тогава се появила нуждата от пари. Затова направили базар. Крисия и Суна продали 80 мартенички и събрали 104 лева. Даже директорката на училището Диана Първанова пазарувала от щанда на 4-ти "Б". С пълен портфейл и куп пликове Димитър и Белослава отишли до пощата в Разград и изпратили на новите си приятели 20 от най-хубавите мартенички. Детелина от Германия веднага качила своя снимка, на която е закичена с тяхната мартеница. После Миша от Лондон им писала, че англичанчетата нямат мартенички, но правят хубави мюзикъли и тя има главна роля в представлението на нейното училище. Силвия от Дания пък разказала как те всеки ден

задължително имат
часове на открито

независимо колко силен е дъждът, а всяко дете получава от общината колело, с което да ходи до училище. В момента фейсбук страницата на клуба "Всички пътища водят към дома" е един малък детски Вавилон, в който българчета, разпръснати по целия свят, простичко разказват за живота си в градове и села на далечни паралели и меридиани. Често към децата се присъединяват и родители. Здравка Ненчева-Дейвис разказва как работи като учител в графство Глостър във Великобритания и как там скоро ще отвори врати и българско училище, което ще носи името на Христо Ботев.
"Не можем да успеем да отговорим навреме на всички, които ни пишат, защото сега имаме и изпити, това са първите ни матури, напрегнато е. Затова повикахме и по-големите да ни помагат. Мартина, Калоян, Наталия и Богдан от шести клас обещаха да се включат и да постват информация за нас и училището ни на страницата", пояснява Митко, говорител на класа. Сътрудничеството с горните класове подсказало, че такива клубове могат да се направят не само в 4-ти "Б". Те могат успешно да съществуват във всеки клас, училище, град и село в България. Защото няма чинове, на които до скоро са седели българчета, които вече не живеят у дома. Затова малчуганите от Разград планират

да пишат
на познати

и приятели от цялата страна, с предложение да направят такива клубове и в техните училища. В момента в четвърти "Б" цари щура суматоха. От една страна вървят миниматурите и учители и родители настояват цялото време да бъде заето с подготовка за тестовете. Децата обаче са запалени от идеята да направят собствен клип "Аз съм българче" с музика, рецитации и танци. С него те ще поздравят по случай 24 май всичките 168 българи от целия свят, приели вече членството в клуба, както и останалите ни сънародници, които тепърва ще прегърнат идеята. Гвоздеят на тяхната програма ще е изпълнение на Крисия, която още пази в тайна песента за България, с която ще зарадва всички. Малката певица е приготвила и обръщение към българчетата от целия свят с призив да се включат в инициативата на нейния клас. "Ще ни намерите във фейсбук групата "Всички пътища водят към дома". Обявете, че искате да се присъедините към нас и администраторът ще ви допусне. Така ще станете един от членовете на клуба, създаден от българчета, за да събере заедно всички български деца, разпръснати по света, но не забравили Родината", призова говорителят Митко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай