Сряда,

Данъчни ревизии се обжалват навсякъде

От: Администратор -
A
A
A

Граждани и фирми вече ще могат да подават жалби срещу ревизионни актове на данъчната администрация във всички административни съдилища в цялата страна. Това решиха депутатите, като приеха промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Досега актовете на НАП можеха да се обжалват само в пет административни съдилища - в София, Бургас, Варна, Пловдив и Велико Търново.
Това удобно за фирмите и гражданите у нас решение трудно си проби път, тъй като предложението за него беше отхвърлено на второ четене в парламентарната правна комисия заради съпротивата на представителите на НАП и финансовото министерство. Според представителите на двете институции, възможността актовете да се обжалват във всички съдилища ще наложи командироването на юристите им в цялата страна, което ще създаде затруднения и ще увеличи разходите им.
На обсъжданията на текста в пленарната зала обаче стана ясно, че финансовото министерство се е съгласило с промяната в ДОПК и тя беше приета и с гласовете на депутатите от ГЕРБ.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички