Зарков: Колкото съм джендър, толкова съм и кандидат на Радев

Социалистът се обяви против Истанбулската конвенция, но смята, че има по-важни проблеми

Зарков: Колкото съм джендър, толкова съм и кандидат на Радев | StandartNews.com

"Колкото съм джендър, толкова съм кандидат на Румен Радев",

Това заяви Крум Зарков от БСП в предаването "Лице в лице" по бТВ по повод твърденията, че президентът Радев стои зад кандидатурата му за лидер на Столетницата. Зарков ще участва в пряк избор за председател на БСП на мястото на Нинова, която подаде оставка след резултата на социалистите на последните избори. Той уточни, че не е привърженик на Истанбулската конвенция, но според него партията трябва да се изправи пред по-сериозните проблеми. По думите му БСП три години се занимава с "така наречената джендър мания, с която се бориш срещу измислени врагове, вместо да се бори срещу истинските и корупцията".

"Кой казва, че съм привърженик на Истанбулската конвенция? Първо - това не е вярно. Вярно е, че съм настоявал, след като тази тема бе решена отдавна, да не бъде тя знамето на нашата партия. Автентична лява партия има далеч по-важни проблеми в една страна, раздирана от бедност", изтъкна Зарков. Той добавуи, че очаква да има "хейт, тролски активности, конспирации" и това не го учудва. Въпреки това е решен да се бори за лидерския пост, защото, по думите му, партията има нужда от промяна.

Зарков добави, че не знае как ще се разпределят министерските кресла между партиите в бъдещата коалиция. Според него обаче "не бива всяко министеарство да става феодално владение на някоя партия", а трябва да има по-качествен подход. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай