Йордан Цонев: Нямаме само един вид криза

Депутатът обяви каква ще е стратегията на ДПС за вота на недоверие

Йордан Цонев: Нямаме само един вид криза | StandartNews.com

Свидетели сме на много кризи в държавата, единственият сектор, в който няма такава - е финансовият сектор, който се  управлява  консервативно и удачно. Това заяви зам.председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев  в предаването Панорама. по БНТ. Депутатът каза, че в сегашното правителство ДПС няма хора, но има активи и това са политиките, които Движението подкрепя – за евроатлантическия път, както и фискалната политика.

Цонев потвърди, че ДПС ще подкрепи БСП за вота на недоверие. Той обаче се разграничи от твърдата позиция на зам. председателя на БСП Крум Зарков, че падането на кабинета веднага ще доведе до по-добро управление.   

Пак казваме, ако ще правим упражнението през 2013-та, 2014-та и 2017-та, не си струва. Ние имаме в момента криза, която изисква бързи и решителни мерки, заяви Цонев.

Той каза, че за ДПС е много добре да падне това правителсво, в което управляват националисти, но друг е въпросът дали сега има алтернатива.

Според Цонев ДПС ще участва в управлението, само когато тяхната програма за ускорено и догонващо развитие бъде припозната със спечелени избори. Това в този парламент няма как да се случи, добави той.

По отношение на стратегията им за вота на недоверие, Цонев каза, че ще го използват, за да дадат акцент от програмата си под мотото - чиста енергия, чиста храна, чиста вода, като в пълнота програмата ще бъде представена на най-висшия форум на партията в края на април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай